DraftBooster logo

Enkel opptenning I en koselig atmosfære uten røyk

En vedovn er lik kos – men det er ikke fullt så koselig når røyk lekker ut i stua i stedet for opp i skorsteinen. Dette opplevde Lars Willemar da han byttet ut den gamle vedovnen sin. Heldigvis fant han løsningen på problemet med en Draftbooster røyksuger.

Når en gammel vedovn byttes ut og en ny monteres, opplever mange at det er utilstrekkelig trekk i skorsteinen. Dette gjør at røyk, sot og ubehagelig lukt lekker ut i stua og gir deg en ubehagelig opplevelse.

Årsaken er dårlig trekk i skorsteinen, noe som delvis skyldes at skorsteinen er for kort eller ikke fungerer som den skal av andre grunner, men også fordi den nye vedovnen er energi-optimalisert og derfor ikke slipper særlig mye varme ut i skorsteinen. Trekk skapes av forskjellen mellom varmen inne i skorsteinen og den kaldere temperaturen utenfor. Hvis denne forskjellen er for liten, dannes det ikke trekk og problemene oppstår…

Det var akkurat den erfaringen Lars Willemar og hans kone Jytte gjorde da de byttet sin gamle vedovn i en ny for noen år siden.

””Trekket var ikke det samme med den nye ovnen som det var med den gamle. Det artet seg slik at det var utrolig vanskelig å fyre opp i den nye ovnen når det var mye vind ute, og også hvis det regnet og var vindstille”, sier Lars Willemar.

Lars Willemar opplevde også at det lekket ut ganske mye røyk fra den nye vedovnen når han skulle gjenfyre, og det var i det hele tatt vanskelig å holde fyr i ovnen.

”Den nye ovnen var absolutt mer energieffektiv, men den behøvde noe som kunne gi ordentlig trekk i skorsteinen. I tillegg kom irritasjonen over at ilden sluknet”, sier Lars Willemar.

Enkel å montere og lett å bruke

Lars Willemar fant imidlertid en løsning på problemene sine. Løsningen besto i en Draftbooster skorsteinsvifte. Kort fortalt er en Draftbooster en skorsteinsvifte som monteres på toppen av skorsteinen og sikrer tilstrekkelig trekk.

”Vi er glade for at lekkasjen av røyk ut i stua er redusert etter at vi installerte Draftbooster på skorsteinen, og for at vi ikke lenger må slite for å få tent opp i vedovnen. Draftbooster har absolutt svart til forventningene”, sier Lars Willemar.

Draftbooster er enkel å bruke med en fjernkontroll med ”På” og ”Av”.

Draftbooster ble løsningen

Det er svært enkelt å installere en Draftbooster. Den leveres med fire bein som kan justeres for å passe til åpningen i skorsteinen. Deretter kobles den til et strømuttak og er klar til bruk.

"Det var fort gjort å montere Draftbooster. Etterpå var det bare å installere den på skorsteinen og trekke ledningen under en takpanne og koble den til et strømuttak på loftet", sier Lars Willemar.Lars Willemar kunne selv montere Draftboosteren i løbet af kort tid.

Betjeningen foregår helt enkelt med en fjernbetjening

Det er svært enkelt å bruke en Draftbooster. Først og fremst er det bare to knapper på fjernkontrollen – “På” og “Av”. ”Det blir ikke enklere enn med en Draftbooster”, sier Lars Willemar. ”Vi legger inn ved, slår på Draftbooster og tenner på veden. Det er det hele. Vi kjører Draftbooster i ca. 10 minutter til skorsteinen er varmet opp og det blir naturlig trekk – og så igjen i 10 minutter ved gjenfyring”, konkluderer Lars Willemar.

Draftbooster skorsteinsvifte er tilgjengelig hos ditt lokale varmesenter og i utvalgte hjemutstyrsbutikker.

Vis knapper
Skjul knapper